Om arbejdsmarkedsdebatten

Læserbrev.

Ingen ledige til de mange job, og den evige klagesang over verdens tilstand og påstanden om ledige der ikke vil arbejde.

I ugeavisen den 15. september, fremkommer En Bjarne Christensen med en lang række påstande, specielt om Thomas Clausen og Enhedslistens ansvar for mangel på arbejdskraft i Slagelse Beklageligvis har vi fra Enhedslistens side ikke meget indflydelse på erhvervslivet i Slagelse, og vi har absolut ingen mulighed for at sætte folk i arbejde på Slagelses virksomheder.

Der er dygtige ledige som, har et lille problem såsom flexjobbere, eller folk som er ved at blive raske efter sygdom, og selvfølgelig dem alle snakker om, men ingen ansætter: nemlig seniorene. Det kunne være en god mulighed at bruge dem, og som alle ved, ved at give folk en hjælpende hånd, tager de ansvar og bliver gode, loyale ansatte.

Der er også mange på skolepraktik, og ved en god henvendelse på ZBC og på FGU kunne man nok finde flinke og ivrige unge der vil ud og arbejde.

Samtidigt må man også sige at de mange ledige jobs som der tales om. De findes ofte ikke, og er bare varm luft, som bruges i en propaganda sammenhæng fra arbejdsgivere der ofte sidder i et parti.

Jeg har som tidligere afdelingsformand i Dansk Metal, ofte henvendt mig til virksomheder som udbasunerede i pressen at de manglede folk, og tilbudt ledige og andet hjælp til at få besat stillingerne, og pludselig var det ikke lige i dag, og det var nok mere planlagte jobs langt ude i fremtiden. Varm luft i metervis.

Nej lad os få koncentreret om at dygtiggjort de ledige, de unge og seniorene så de bliver atraktive til de stillinger der kommer, og få virksomheder bevidstgjort om mulighederne i de mere skæve ansættelser, såsom handicappede, flexjobbere og folk der er ved at komme tilbage fra sygdom.

Men tak for tilliden om at Enhedslisten styrer erhvervspolitikke. Stemmer i på os ved kommunalvalget, skal vi i hvert fald gøre vores bedste for at skabe et godt arbejdsmarked.

Mads Kofoed

Byrådskandidat, Enhedslisten Slagelse.