Manglende hænder i byggebranchen

Det siger sig selv, at når der pludselig kommer et ekstraordinært højt håndværkerfradrag, så bliver efterspørgslen på håndværkere stor, og så stiger prisen på håndværkere – og en ekstra udfordring bliver at der pludselig er overfyldte ordrebøger.

Hvorfor man har valgt at give det ekstraordinært høje håndværkerfradrag, kan jeg læse mig til, er for at hjælpe denne branche under den svære Corona pandemi. Men har man spurgt branchen, om den havde det svært? Har de haft svært ved at få lov til at udføre deres arbejde under nedlukningen? Så vidt jeg ved, har håndværkere netop haft mulighed for at udføre alt det arbejde, de ville, men derimod har det været de brancher, som går tæt på folk, laver mad eller musik, som har haft det svært.

Men nu må branchen jo bare finde sit leje – måske begynde at se sig om efter at få nogle unge lærlinge ind, så der kan komme styr på byggebranchen igen. Jeg håber virkelig at der er nogle håndværkermestre, som også mestrer at give unge en chance. Tænkt positivt, så kunne det gå hen og blive en af de positive sidegevinster ved Corona pandemien.

Helene Gerup, kandidat for Enhedslisten Slagelse

Omø Havnevej 43

4245 Omø