Kritisk Infrastruktur

Mobildækning og internetforbindelse er i dag vores livline, når vi skal i kontakt med det offentlige, og dermed få løst basale behov i hverdagen. Det er alligevel sådan, at vi mange steder stadig ikke kan få forbindelse ude på landet, eller i særlige “huller” der findes rundt omkring i kommunen.

Det er ikke godt nok! Årsagen er desværre den, at der sidder mellemstore virksomheder, såkaldte netværksudbydere, som leverer netværket bag alle mobilselskaberne, og konkurrerer om kunderne.

De kunne ligeså godt gå sammen om at levere den basale ydelse, nemlig at levere forbindelse, som er forudsætningen for al kommunikation.

Således holdes befolkningen godt og grundigt for nar, for at de kan konkurrere hinandens kunder ud.

Kommunen kunne stå meget stærkere, og give mobilkunderne bedre forbindelser i udkantsområderne, ved at de opkøbte netværksoperatør laget, så det blev en del af den offentlige infrastruktur.

Kommunale selskaber

På nuværende tidspunkt er kun DF, S og V repræsenteret i de kommunale selskaber i Slagelse. Partierne Ø, SF, R og LA slet ikke repræsenteret i nogen af forsyningsselskaberne.

Den politiske kontrol med de kommunale selskaber SK-Forsyning, Affald Plus, Korsør Havn og Slagelse Erhvervscenter skal øges. Dette gøres ved, at selskaberne opløses og lægges ind under politiske udvalg. Som et alternativt minimum kræver Enhedslisten, at alle byrådets partier skal være repræsenteret i bestyrelserne. Der skal aflægges beretning til byrådets dagsorden hvert år.