Byrådsanalyse, set fra venstrefløjen

Valget til november bliver vel som det plejer, afhængigt af det landspolitiske billede. Så når mor Mette er i kridthuset hos vælgerne, bliver Dyrby det også. Med andre ord, vælgerne stemmer efter deres landspolitiske ståsted. Så derfor kan vi byrådskandidater skabe os tosset, hoppe på tungen, råbe og skrige efter hinanden, det gør ikke den store forskel, størsteparten lander på det landspolitiske aftryk. Men vi kan da godt lade som om det gør en forskel. Og handle derefter.

Det er et alt for nemt salgsargument for byrådskandidater til Slagelse Kommune, at ville ”samle” byrådet, og skabe et bedre klima og samarbejde mellem politikerne henover midten. Samarbejdet i sig selv er ikke det vigtige, men det som der samarbejdes om!

Når Enhedslisten vil have mere åbenhed og gennemskuelighed i kommunens forvaltning, kæmper Thomas Clausen med næb og kløer for at få set på håndteringen af sager om tvangsfjernelser til opholdssteder. Og når Enhedslisten kæmper for den grønne omstilling, sker det ved at vi foreslår oprettelse af et grønt omstillingsudvalg, og at kommunen nedlægger forbud mod pesticider, for at sikre rent drikkevand i fremtiden. Og foreslår at kommunen bliver klimakommune med grønne regnskaber som værktøj. Og når Enhedslisten kæmper for at unge kan få en bedre start, foreslår vi oprettelse af 100 småjobs for unge, som endda for nylig har vist sig at være en kæmpe succes!

Vi vil en solidarisk politik, hvor der tages hånd om alle borgere i Slagelse Kommune. Men vi samarbejder ikke hen over midten for samarbejdets skyld. Vi gør det for politikkens skyld. I modsætning til visse andre politikere, som ikke kan komme ud af deres regneark, så ser Enhedslisten på realiteterne. Og det er dem vi forholder os til.

Vi samarbejder med de partier og politikere som giver os maksimal Enhedsliste politik. Og når nu vi i 2021 står tilbage som det eneste venstrefløjsparti i Slagelse Kommune, kunne vi godt bruge et par mandater mere.

Med venlig hilsen

Helene Gerup, byrådskandidat for Enhedslisten

Omø Havnevej 43

4245 Omø