Annette Schøt

Vil kæmpe for retfærdighed

Jeg har aldrig stillet op til byrådsvalget før, men har været aktivt medlem af Enhedslisten lige siden 1989. Før det var jeg medlem af Venstresocialisterne, som i et samarbejde med Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) og Socialistisk Arbejderparti (SAP) dannede netop Enhedslisten for 32 år siden. I 1991 sluttede Kommunistisk Arbejderparti (KAP) sig til.

– Så jeg har altid stemt Enhedslisten, og nu tænker jeg, at det må være på tide at gøre et forsøg på at komme i byrådet.

Det er særligt mit fokus på børn og familier, og måske mere kommunens behandling af dem, der får mig til at tage skridtet.

– Børn bliver behandlet, som var de en pose kartofler eller en sagsmappe. Familier ødelægges, og det må være på tide, at man kæmper for mere anstændighed.

– Vi skal gøre kommunen til en samarbejdspartner. Ikke en fjende, som desværre mange ser den som. Jeg vil have barnets tarv og behov synliggjort.

– Det kan godt være, at forvaltningerne siger, at det også er deres fokus, men sådan er det ikke. Folk har ikke turdet stå frem før nu, og med alle de historier, vi hører om kommunens mangelfulde sagsbehandling, er det på tide at sige stop. Borgere har ikke en paragraf at henvise til, når de bliver behandlet respektløst, siger hun.